Måltidsschema för hurtbullen

2011-12-04 - 23:19:43
Hurtbullen (högenergiförbrukaren)
Kvinna 18-60 år, 170cm, 65kg: ca 3700kcal
Man 18-60 år, 185cm, 80kg: ca 4800kcal
Tillriksmodellen: 25% frukt & grönt, 25% protein, 50% kolhydrater

Frukost ska utgöra ca 20-25 % av dagens energiintag
Lunch ska utgöra ca 25-35 % av dagens energiintag
Middag ska utgöra ca 25-35 % av dagens energiintag
Mellanmål utgör resterande ca 10-15 % av dagens energiintag

Frukost (kvinna: ca 700-900kcal, man: ca 900-1200kcal)

Dryck: Alltid ett glas vatten + osötad juice/örtte/mjölk
1. Blåbärsgröt med blåbärssoppa och blåbär + ett ägg + knäckebröd med pålägg
2. "Hurbulle-shaken" och två morötter
3. Havregrynsgröt med banan och hallon, två grova brödskivor med pålägg & grönsaker
4. Omelett med grönsaker och skinka + en ½ burk kesella med bär, honung och kanel
5. Fullkornspannkakor med bär, banan och honung + en bärsmoothie
6. Risgrynsgröt med skirat smör och stekta äppelbitar i kanel + knäckebröd med pålägg
7. Två grova brödskivor med sallad och makrill i tomatsås + äggröra med bacon





Lunch (kvinna: ca 900-1300kcal, man: ca 1200-1700kcal)

1. Spagetti med köttfärssås, knäckebröd med pålägg, majs-, tomat- & gurksallad
2. Matvetesallad med paprika, fetaost, soltorkade tomter, olivet och kycklingbitar
3. Potatis med lövbiff och rödvinssås, vitkål och paprika med olivolja
4. Fullkornspasta med vitvin-gräddsås, kräftstjärtar, saffran, dill + knäckebröd med pålägg
5. Köttfärsbiff med fetaostfyllning, potatis, brunsås + rårivna morötter
6. Fjärilspasta med sås gjort på matlagninsgrädde, lax, ärtor, purjolök, pepparrot
7. Bulgursallad med kycklingbitar, mozarella och tomat, kikärtsröra och tzatziki





Middag (kvinna: ca 900-1300kcal, man: ca 1200-1700kcal)
1. Avocado med skagenröra, gravad lax och ägghalvor med kaviar
2. Gratinerad falukorv med lök och tomat, kokt potatis
3. Fiskgryta gjord på aborre, gös och torsk med ris och sallad
4. Baconlindad kyckling med avokadosallad och pestosnittar
5. Omelett med grönsaker och tonfisksallad med couscous
6. Fläskfilé med ugnsbakade rotfrukter och potatis med chèvreost, honung och valnötter
7. Tigerräkor i vitlöksmarinad, västerbottenpaj och sparris


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!